NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

NAF-test av elektriske lastesykler

Hvilken lastesykkel skal du velge? Vi tester og prøvesykler ulike typer el-lastesykler og vurderer kjøreegenskaper og brukervennlighet.


Kort fortalt:

  • Ulike lastesykler har svært forskjellige egenskaper.
  • Vi testsykler lastesykler.
  • Vi vurderer kjøreegenskaper og løsninger for frakt av barn og varer.

Se alle syklene vi har brukertestet lenger ned i artikkelen.

Brukertester el-lastesykler

NAF tester og prøvesykler ulike typer av elektriske lastesykler for å vurdere kjøreegenskaper og egnethet for å frakte barn og varer.

«

Ute etter ny sykkel? Ulike typer lastesykkel har veldig forskjellige kjøreegenskaper.

Janne Pedersen

Det er stor forskjell i kjøreegenskaper hos ulike lastesykler, enten de har to eller tre hjul, og lastemuligheter foran eller bak. Vi tester syklene for å vurdere opplevelsen av manøvrerbarhet og stabilitet i kurver og svinger på en skjermet plass uten trafikk. Vi sykler også syklene i en testløype på omkring 6 kilometer i trafikken i Oslo med utgangspunkt i NAF-huset i Skippergata 4. Løypen inkluderer kurver, 90 graders svinger, en rekke trafikklys, krevende gatemiljø og en lang bakke.

Under sykling i trafikken blir syklene testet med vekt tilsvarende vekten av et barn på 3 til 4 år. Under testsykling utenom trafikken blir syklene også testet med dobbelt så mye vekt.

FRAKT: Alle de ulike typene av lastesykler gir deg mulighet for å frakte ett eller flere barn i tillegg til varer. Forskjellen ligger i om lasten fraktes i kasse foran på sykkelen, eller på bagasjebrettet bak.
FRAKT: Alle de ulike typene av lastesykler gir deg mulighet for å frakte ett eller flere barn i tillegg til varer. Forskjellen ligger i om lasten fraktes i kasse foran på sykkelen, eller på bagasjebrettet bak.

Vi vurderer:

  • Stabiliteten og manøvrerbarheten til syklene på rette strekninger, i kurver/svinger, når vi trør i gang sykkelen og når vi holder/triller den.
  • Trekkraften både på flat mark og i oppoverbakke.
  • Opplevelsen av tekniske løsninger på sykkelen, som girskifte og bruk av computeren.
  • Løsninger for å frakte barn eller varer; Hvilke løsninger tilbyr produsenten av sykkelen, og er dette gode, trygge og praktiske løsninger?

Etter en helhetsvurdering av syklene gir vi poeng på en skala fra en til ti, der ti er best.

Dette er en brukertest der testernes subjektive opplevelse har betydning for vurderingen. Som hovedregel blir hver sykkel testet av to personer.

Ta kontakt med testansvarlig Janne Pedersen på mob 408 57 441 dersom du har spørsmål om testen.

Vi har brukertestet el-lastesyklene:

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Ved å registrere sykkelen din sitt unike rammenummer i sykkelregisteret vårt, vil din sykkel være knyttet til deg. Det vil si at hvem som helst kan spore opp sykkelen til ditt eie. Det er lurt! Medlemskapet koster 199 kr per år.

27. april 2022
Janne Pedersen, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?