NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Hercules Rob Family

En lastesykkel med gode kjøreegenskaper og mulighet til å ta med mye last. For lite trekk-kraft drar ned totalinntrykket.


El-lastesykkel fra Hercules

Modell: Rob Family
Forbrukerkontakt: Hercules Bikes
Pris: ca. kr 62 900
Type sykkel:
Lastesykkel med bagasjebrett bak
Totalvurdering:
6 poeng

Hercules på lavgir

Hercules Rob Family er en stødig og solid lastesykkel som imponerer med gode kjøreegenskaper. Dessverre er det for lite futt i den til å gi toppscore i vår brukertest av lastesykler.

Hercules er en sykkel som umiddelbart gir en god følelse når du sykler den første gang. Den er veldig enkel å sykle, og oppleves på mange måter som en vanlig elsykkel. Den er stabil og stødig, lett å svinge og med god respons på styret. Den er også lett å stoppe og å tråkke i gang igjen fra bakke og i lyskryss. I tillegg sitter du behagelig, med godt sete og en oppreist sittestilling.

Sykkelen har innvendig gir og beltedrift, som er vedlikeholdsfritt og gir smidig giring. Vi likte også girsystemet der du dreier på håndtaket på styret, og vi var begeistret for fargen og utseendet på sykkelen.

Hercules Rob Family har trinnløst gir og beltedrift gjør giringen smooth.
Hercules Rob Family har trinnløst gir og beltedrift gjør giringen smooth.

Lite trøkk i oppoverbakke

Minuset med Hercules er at den har svak trekkraft både på flat mark og i oppoverbakke. Det er rett og slett litt frustrerende å ikke få mer drahjelp i oppoverbakken. Selv om den har mange gode egenskaper på andre områder, så får den derfor ikke full score hos oss.

Hercules er også forholdsvis tung, med en vekt på 35 kilo. For deg som skal ha en solid lastesykkel til bruk i byen, og som enten ikke skal bruke den mye i bakker, eller som rett og slett liker at sykkelen er stødig og rolig, så er dette likevel et godt valg.

Produktfakta

MotorBosch Performance Cruise 250W/65 nm
Gir (antall)Enviolo trinnløst gir/beltedrift
Batteri (Wh)2 x 500 Wh
BremserMagura MT-5N Hydrauliske skivebremser
Rekkevidde (oppgitt)Opptil 200 km
Egenvekt35
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)200 kg
Makslast bagasjebrett70 kg
Maksvekt fører135 kg

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Ved å registrere sykkelen din sitt unike rammenummer i sykkelregisteret vårt, vil din sykkel være knyttet til deg. Det vil si at hvem som helst kan spore opp sykkelen til ditt eie. Det er lurt, og koster kun 199,- per år å registrere opptil 4 sykler i registeret.

27. april 2022
Janne Pedersen, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?