NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Bennoe Boost

Robust lastesykkel som tåler mye vekt, også egnet for tyngre syklister. Gode kjøreegenskaper i fart og smidig gir.


El-lastesykkel fra Bennoe

Modell: Boost ED10
Forbrukerkontakt: Bennobikes
Pris: ca. kr 54 990
Type sykkel:
Lastesykkel med bagasjebrett bak
Totalvurdering: 7 poeng

Tøff og robust sykkel

Bennoe Boost er en av de tøffeste i sin klasse av lastesykler. Den fremstår som robust både i utseende og i kjøreegenskaper, og vi likte følelsen den ga oss på veien. Dette er en sykkel som du vil trives med også når du er ferdig med å frakte ungene i barnehagen.

Sykkelen drar godt i oppoverbakkene, og er stabil å sykle i fart, men oppleves litt vinglete på styret når du tråkker den i gang og når du svinger i lav fart. Min testpartner Cecilie bemerket også at den er litt tung å tråkke i gang i bakke og i lyskryss. Hun var heller ikke begeistret for det litt høye innsteget som du må trå over når du skal på sykkelen.

LASTESYKKEL: Bennoe Booster er en tøff og robust lastesykkel.
LASTESYKKEL: Bennoe Booster er en tøff og robust lastesykkel.

Sykkelen tåler inntil 60 kg på bagasjebrettet bak

Modellen vi testet var utstyrt med sete bak, med rekkverk "monkey bars" for barna og fotstøtter, i tillegg til bagasjevesker. Det er god plass til to barn på bagasjebrettet, og sykkelen tåler inntil 60 kg på bagasjebrettet bak. Du får også bagasjebrett foran med en vektbegrensning på inntil 20 kg, men erfaringsmessig så blir styret vinglete med høy vekt på. En av fordelene med Bennoe Boost er at den tåler hele 120 kg vekt på føreren.

Velger du en batteripakke på 500 Wh så får du god rekkevidde med inntil 120 km. Med ordinært utvendig gir og drivverk med kjede, er sykkelen ikke så sofistikert som sykkelen fra Riese & Müller, men det kler Bennoe Boost å være litt røffere i utformingen. Giret var også enkelt å manøvrere med spaker, og giringen gikk smidig og uten forsinkelse.

Produktfakta

MotorBosch Performance 250W
Gir (antall)Shimano Deore/utvendig kjede (10
Batteri (Wh)Bosch Powerpack 400Wh(500Wh)
BremserShimano hydrauliske skivebremser
Rekkevidde (oppgitt)
Egenvekt30
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)200
Makslast bagasjebrett bak60
Maksvekt fører120 kg

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Ved å registrere sykkelen din sitt unike rammenummer i sykkelregisteret vårt, vil din sykkel være knyttet til deg. Det vil si at hvem som helst kan spore opp sykkelen til ditt eie. Det er lurt, og koster kun 199,- per år å registrere opptil 4 sykler i registeret.

27. april 2022
Janne Pedersen, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?