NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Chike e-kids

Chike-sykkelen er mindre og smalere enn de andre syklene i testen, og har kun lagringsplass til barna – men tar mindre plass å parkere.


El-lastesykkel fra Chike e-kids

Modell: e-kids
Forbrukerkontakt: Chike
Pris: ca. 48 000 kr
Totalsum: Best i test med 2.1 poeng

Chike e-kids vinner el-lastesykkeltesten 2021

Chike er den av lastesyklene i testen som oppleves nærmest en vanlig sykkel i kjøreegenskaper, med styring ved hjelp av vektbalanse. Den får god score på kjøreegenskaper med god og rask respons. Den kan oppleves litt ustabil på grunn av de små hjulene, i alle fall når du starter sykkelen og ved lav hastighet. Høyt tyngdepunkt på sykkelen, påvirker også stabiliteten og kjøreegenskapene på sykkelen når sykkelen er lastet.

Chike har gode bremser. Den har også god komfort for syklisten, og best lys av alle syklene i testen. Barna er svært godt beskyttet og blir transportert behagelig. 

Chike-sykkelen er mindre og smalere enn de andre syklene i testen, og har kun lagringsplass til barna. Fordelen er at den tar mindre plass å parkere og at den er lettere å håndtere.

Produktfakta

Motorikke oppgitt (250 W)
Antall gir7
Batteri375 Wh (450 Wh kan velges)
Type av bremserHydrauliske skivebremser foran og bak
Egenvekt (målt)38 kg
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)200 kg
Makslast i lasteboks60 kg
Maksvekt fører 100 kg

Resultater fra laboratorietest

Rekkevidde (Ifølge R200)57,4 km
Rekkevidde oppmålt (gjennomsnitt)48,7 km
Bremsetest (DIN 79010)Godkjent
Ladetid batteri6 timer
Samlet vurdering*God

*ADAC vurderer syklene helhetlig etter kriteriene god, tilfredsstillende og dårlig.

ADAC har vurdert fem faktorer ved syklene; kjøreegenskaper, drivverk og motor, håndterbarhet og komfort, sikkerhet og kvalitet og skadelige stoffer. På hvert av områdene er syklene gitt en score på en skala fra 0.6 til 5.5, der 0.6 er svært god og 5.5 er dårlig. Tallene er lagt sammen til en helhetlig score for hver av syklene.

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Ved å registrere sykkelen din sitt unike rammenummer i sykkelregisteret vårt, vil din sykkel være knyttet til deg. Det vil si at hvem som helst kan spore opp sykkelen til ditt eie. Det er lurt! Medlemskapet koster 199 kr per år.

15. oktober 2021
Janne Pedersen, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?