NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Sommerdekktest 2021: Historisk vinner i dekktest

For første gang er det et av de rimelige budsjettdekkene som stikker av med seieren i Motors dekktest. Maxxis Premitra HP5 fikk flest poeng.


Kort fortalt:

  • Vi har testet åtte ulike dekk i dimensjonen 225/45 R17
  • Dekkene vi tester er alt fra kjente merker til billigsegmentet
  • Alle dekk som selges i EU/EØS må merkes fra 1. mai 2021

Åtte sommerdekk er testet

I samarbeid med det svenske magasinet Vi Bilägare har vi testet åtte ulike dekk i dimensjonen 225/45 R17, som passer mange populære bilmodeller.

Testen ble utført ved Mireval Proving Grounds, like vest for den franske studentbyen Montpellier, i begynnelsen av oktober. Temperaturen lå stabilt like under 20 grader – som på en nordeuropeisk sommerdag.

Dekkene ble testet med gjentatte repetisjoner og poengsatt i 10 ulike kategorier. Du kan lese resultatene i de enkelte testkategoriene her.

Slik kommer sommerdekkene ut:

Maxxis Premitra HP5 – 85 poeng

Goodyear Efficient Grip Performance 2 – 84 poeng

Continental PremiumContact6 – 81 poeng

Nokian Hakka Blue 2 – 81 poeng

Michelin Primacy 4 – 78 poeng

Pirelli P7 Cinturato (C2) – 74 poeng

Landsail Sentury Qirin 990 – 59 poeng

Hifly HF805 – 41 poeng

Du finner hele testen på Motors nettsider.

TEST AV SOMMERDEKK: Testen ble gjennomført med to testbiler av typen Volkswagen Golf 1,5 TSI med manuelt gir. Foto: Fredrik Diits Vikström

Fra 1. mai 2021 må nye dekk merkes

Nytt av året er at alle dekk som selges i EU/EØS må merkes med informasjon om drivstofforbruk, våtgrep og dekkstøy (utenfor bilen). Fra 2021 vil produktinformasjonen oppdateres med et tydeligere design, samt en QR-kode som man kan scanne med en mobiltelefon for å få mer detaljert informasjon.

En annen nyhet er at man introduserer en ny is-merking på vinterdekk som skal hjelpe kundene å skille mellom nordiske piggdekk/piggfrie dekk og kontinentale vinterdekk.

For rullemotstand og bremselengder anvender man et bokstavsystem der A er best og E er dårligste.

Beregningen av drivstofforbruk baserer seg på at man måler rullemotstand. Forskjellen mellom A og E er ca. 0,6 liter/100 km.

Grep på våt vei angis for bremsing fra 80 til 0 km/t. Fra A til B øker bremselengden med tre meter, fra B til C med ytterligere fire og E kan ha opptil 12 meter lengre bremsestrekning enn et A-merket dekk. Mellom beste og dårligste klassifisering (hhv. A og F) er forskjellen 18 meter.

På den oppdaterte informasjonsetiketten kommer dessuten støynivået til å rangeres i bokstavkategorier – fra A til C – i tillegg til den eksakte dB-målingen. Støymerkingen baserer seg på veistøyen målt utenfor bilen når den kjører forbi.Den nye dekkmerkingen gjelder fra 1. mai 2021.

Les også:

24. mars 2021
Nils Svärd/Peter Raaum, Vi Bilägare/Motor

Fant du det du lette etter?