0

Test av lading: Tesla Model 3 Long Range (2022)

Tesla Model 3 LR 2022 lader fra 5 til 80 prosent på 33 minutter på vinteren. Snart skal vi teste å lade bilen på sommeren.

kW (effekt) vinter (5-80%)

Slik hurtiglader Tesla Model 3 Long Range (2022)

Model 3 lader på CCS-kontakt. Den kan lades enten på Tesla Supercharger-nettverk eller hos øvrige ladeoperatører som tilbyr lading med CCS. Model 3 LR lader med inntil 250 kW. Tesla oppgir ikke hvor lang tid det skal ta å lade til 80 prosent.

Tesla har lagt opp til forvarming av batteriet før hurtiglading. Dette sikrer varmt batteri før lading, og dermed raskere lading. Ved å plotte inn ladestasjonen som en destinasjon i Google Maps integrert i bilen, starter bilen automatisk forvarming av batteriet når du nærmer deg ladestasjonen.

I vinterens test ladet vi på Kløfta V3 Supercharger. Vi ladet fra 5 til 80 prosent på 33 minutter.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?