NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Alt du må vite om lading, ladebrikker og betaling

Mange ladeoperatører kan gjøre lading av elbil forvirrende. Les om NAF Ladebrikke her!


Hvorfor må jeg ha NAF Ladebrikke?

NAF Ladebrikke «snakker» med alle kjente ladeoperatører, og vi jobber fortløpende for å knytte avtaler med flere, enten det er ladeoperatører som selger hurtiglading, eller kommuner og andre som tilbyr lading om du har en brikke som kan fungere som nøkkel til deres ladere.

NAF Ladebrikke kan du bruke hos:

  • Mer
  • Fortum
  • Recharge
  • Kople
  • CircleK
  • Eviny
  • Lyse
  • IONITY

Hvorfor må jeg ha ladebrikke, og hvordan fungerer den?

En ladebrikke er isolert sett kun en slags nøkkel av et standardisert format. Den gir deg tilgang til ladestasjoner fra flere operatører, enten det er kommunale gratis ladepunkter eller betalingslading fra de store ladeoperatørene. Hvem som har laget nøkkelen, slik som NAF med sin ladebrikke, spiller egentlig ikke så stor rolle.

Hvordan betaler jeg for lading?

For å starte og stoppe og betale for lading må du koble NAF Ladebrikke til en betalingstjeneste. 

Eksempel: Du har NAF Ladebrikke, og vil lade hos ladeoperatøren Fortum. Da oppretter du en egen profil hos Fortum, legger inn brikke-ID fra ladebrikken din og legger inn betalingskortet du ønsker å bruke, for eksempel NAF Xtra.

Når du skal lade, holder det å sveipe ladebrikken foran ladestasjonen og følge anvisningene. Du blir identifisert og ladingen starter.

Kan jeg betale med Vipps?

Ja, hos Mer kan du nå betale for dropin-lading med Vipps. Du scanner bare en QR-kode på ladestasjonen med Vipps-appen, så starter ladingen.

NAF Xtra gir markedets beste rabatt på lading

NAF gir rabatt på lading hos flere av operatørene, noe du ikke får med et vanlig bankkort eller kredittkort.

I tillegg til ladebrikke for å låse opp ladestasjonen og sette i gang ladingen, kan du søke om kredittkortet NAF Xtra hvis du er NAF-medlem. Da registrerer du dette kortet som betalingskort hos alle operatørene.

Selv om det er mange operatører og du trenger brukerprofil hos hver av dem, får du én månedlig faktura der operatør og lading er tydelig spesifisert. Dermed blir det lettere å holde oversikten over ladeutgiftene.

Må jeg ha konto hos alle ladeoperatørene?

Ja. Det er foreløpig ikke noe sentralt system for å registrere seg på et antall operatører. Det er litt plundrete, men når det først er gjort, trenger du ikke bry deg særlig om operatørens app.

Vår anbefaling er å koble én ladebrikke og ett betalingskort til alle ladeoperatørene du bruker. Det er en jobb å gjøre i første omgang, men deretter går ladingen og betalingen sin gang.

Kan jeg bruke NAF Ladebrikke på saktelading?

Også endel kommunale ladere, på hoteller og parkeringsplasser har ladere. Dette er ikke hurtigladere, men kalles gjerne sakteladere, destinasjonsladere eller normalladere. Mange av disse krever ladebrikke for å starte lading, enten man betaler for det eller det er gratis. Mange slike ladere støtter NAF Ladebrikke, og vi jobber fortløpende med å støtte flere operatører og leverandører.

16. februar 2021

Fant du det du lette etter?