NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

0

Test av lading: Nissan Leaf 40 kWt 2020

Nissan LEAF brukte 40 minutter på å lade fra 9 til 79 prosent i vår ladetest i vinter. I sommertesten opplevde vi overoppheting av batteriet og såkalt "rapidgate":

Vinter

Målt av NAF

41 minutter

Ladetid 9-80% målt 2020

44 kW

Maks effekt målt ved lading 2020

Sommer

Målt av NAF

54 minutter

Ladetid 7-80% målt 2020

30 kW

Maks effekt målt ved lading 2020

Ladekurve Nissan Leaf
kW (effekt) vinter (9-80%)
kW (effekt) sommer (7-80%)

Dette tester vi i ladetesten:

  • Hvor raskt Nissan Leaf 40 kWt 2020 lader fra 10 til 80 prosent.
  • Høyeste effekt og den gjennomsnittlige effekten bilen mottar.
  • Hvor mange kilometer du kan kjøre etter 25 minutters lading.

Slik lader Nissan LEAF (40 kWt)

Alle Nissan sine modeller lader med CHAdeMO-kontakt. Nissan LEAF 40 kWt kan lade med 50 kW og skal bruke 60 minutter på å lade til 80 prosent.

Under sommertesten brukte vi 54 minutter på å lade fra 7 til 80 prosent, mens under vintertesten brukte vi 40 minutter på å lade fra 9 til 79 prosent.

Og nei, vi har ikke skrevet feil og blandet vinter og sommertesten. Derimot opplevde vi Nissan LEAF sitt store ankepunkt, nemlig såkalt "rapidgate".

Nissan omtaler dette på sine nettsider i liten skrift hvor de skriver: "Nissan Leaf utstyrt med sikringstiltak for å beskytte batteriet under gjentatte hurtigladinger på kort tid. Ladetiden ved gjentatte hurtigladinger kan øke hvis batteritemperaturen aktiverer teknologien som beskytter batteriet."

Vi hadde allerede fulladet bilen en gang tidligere på dagen, da med full effekt. Under ladetesten derimot registrerte vi derfor kun 30 kW, et typisk tegn på at bilen struper effekten for å skåne batteriet mot overopphetning.

Det betyr et langt og tregt ladestopp.

På vinteren derimot, eller ved første ladestopp, lader bilen jevnt og stabilt i starten, men effekten faller brått etter 30 minutter. Lader du et sted der du betaler pr minutt, kan det være lønnsomt å koble ut ved dette effektfallet.

13. januar 2021

Les også


Fant du det du lette etter?