NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Billetter til trikk, buss og bane må bli mer fleksible

Tiden er overmoden for å tilby passasjerene nye, fleksible billettyper, mener vi.


Kort fortalt:

  • Vi jobber for at kollektivselskapene skal tilby mer fleksible billettyper til deg som reiser av og til
  • I dag må du velge mellom dyre enkeltbilletter eller periodekort
  • Økt bruk av hjemmekontor kan spare samfunnet for milliarder, og gjøre hverdagen enklere for folk

Mange har fått smaken på hjemmekontor de siste årene. Spesielt i og rundt de store byene vil folk gjerne jobbe fleksibelt. Det sparer både tid og penger, og hjemmekontor kan bidra til å kutte bilkø og utslipp.

På kollektivtransport står i dag valget mellom dyre enkeltbilletter, eller periodekort hvor du forhåndsbetaler for alle reisene i en måned.

I en tid hvor flere jobber mer fleksibelt og økt bruk av hjemmekontor, er ikke dette godt nok. Kollektivselskapene må tilpasse seg et nytt mønster og tilby fleksible billettløsninger.

Hjemmekontor sparer milliarder

Besparelsen for samfunnet i form av mindre tidsbruk på reiser, reduserte reisekostnader og utslipp fra bilkjøring kan utgjøre 10 milliarder kroner i året dersom arbeidstakere som kan ta én hjemmekontordag i uken, gjør det. Det viser beregninger vi har gjort.

Krav om fleksible billetter

Hele 33 prosent i Oslo og 28 prosent i Bergen mener at et fleksibelt månedskort vil bidra til at de reiser mer kollektivt, viser en undersøkelse Kantar har gjort for oss, hvor over 4000 personer har svart. Mer fleksible billetter er et krav fra folk i byene, og et viktig virkemiddel for å få folk tilbake til kollektivtransporten.

Da må det finnes billetter som gjør at det lønner seg å velge buss, tog og bane. Alternativet kan bli at flere velger bilen. Da blir det mer kø og økte utslipp. Det kan til og med bety høyere bompenger, fordi politikerne vil introdusere nye virkemidler for å få ned biltrafikken.

Derfor er det viktig at kollektivselskapene omstiller seg og tilbyr mer fleksible billetter.

Sammen brøler vi høyt!

Som NAF-medlem er du en del av det store, samlede "brølet" mot høye avgifter og for en trygg, enkel overgang til klimasmart transport.

22. april 2022
Ingunn Handagard, Pressesjef

Fant du det du lette etter?