NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
Lastebil på smal vei

Norske fylkesveier er for smale 

Nesten en firedel av norske fylkesveier er for smale sammenlignet med trafikken på veiene. Det viser en undersøkelse fra NAF.


NAF har gjennomgått veibredden på alle 44000 kilometer med fylkesveier i Norge, og funnet ut at mer enn en fjerdedel – over 11.000 kilometer – av disse fylkesveiene i dag er for smale sammenlignet med trafikken.

- At hver fjerde meter med fylkesvei er for smal, er nedslående. Mye av dette er hverdagsveier for folk i distriktene. Mange er livredde når de kjører, eller går, på de smale fylkesveiene, sier pressesjef Ingunn Handagard i Norges Automobil-Forbund.

Basert på tall fra veimyndighetene har NAF anslått at det vil koste 30 milliarder kroner å utbedre veiene som i dag er for smale. Bilorganisasjonen regner med at det er fullt mulig å utbedre disse veiene innen 2030. Men ifølge NAF har regjeringen kun lagt opp til å utbedre 16,8 kilometer fylkesvei til vei med gul midtstripe.

9. mars 2023
Thor Egil Braadland, Myndighetskontakt

Fant du det du lette etter?