NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
Damer på audi premiere

Audi vil at flere kvinner skal ta rattet – og signere kjøpekontrakten

Blant e-postlistene til tusenvis av personer som har vist sin interesse for Avant A6 e-tron concept fant Audi kun 1,5% kvinner. Nå vil importøren ta grep for å få flere kvinner til å stå som kjøper av bilen.


Elin Sinervo, Direktør for Audi i Norge, står foran nesten 100 kvinner på Skur 13 i Oslo med en klar tale til de oppmøtte:

-Vi begynte å se nærmere på eierstatistikken for den norske bilparken for rundt seks måneder siden, for vi ville finne ut av hvem som eier bilene i Norge. Det var mørke tall. 70% av bilene eies av menn, og andelen menn er enda høyere i parforhold og familier.

Samme statistikk fant importøren da de gikk gjennom de tusenvis av personene som hadde meldt seg på visningen av Avant A6 e-tron concept.

-Blant de påmeldte fant vi kun 1,5% kvinner. Da tenkte vi at nå er tiden inne for å lansere denne kampanjen og få kvinner til å ta rattet.

Audi presentasjon
Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge, vil at flere kvinner skal stå som bilkjøper .

Vil endre holdningen på salgsgulvet

Audi har nå startet initiativet #tarattet, både for å øke bilsalget blant kvinner men også rekruttere flere kvinner til bilbransjen.

Også Polestar og Bilimportørenes Landsforening har engasjert seg i tema.

-Bil er den nest største kapitalinvesteringen man gjør i tillegg eiendom. Det handler om å være bevisst på hvilken situasjon man setter seg i, og med tanke på likestilling og faktisk det å være aktiv involvert i de store vurderingene i husholdningen, sa Sinervo til de oppmøtte.

Audi vil i første omgang starte med å endre kommunikasjonen av bilene sine, og hvordan de markedsfører bil. Audi ønsker en mer feminin reklame som retter seg mot kvinner.

-Dette handler også om kjøpsprosessen i butikken, hvem vi henvender oss til under kjøpsprosessen og hvem som signerer kontrakten. Vi må være mer bevisste på dette i hverdagen vår, avsluttet Sinervo.

DNB bekymret for skjevhet i pengebruk

Med seg på frokostmøtet hadde Audi fått med seg Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB.

Det er to år siden DNB startet kampanjen #huninvesterer for å spre kunnskap og inspirasjon om sparing og investering. Allerede få år etter har Norge fått flere kvinnelige aksjeeiere på 2 år som de tidligere brukte 20 år på å få til. DNB har nå flere kvinnelige fondskunder enn menn.

-Det er bra at flere aktører tar tak i den økonomiske skjevheten vi har i Norge med litt ulike innganger Det er ikke nok at én aktør gjør dette, sa Lemoen Lunde fra scenen.

bilde viser en dame som har en presentasjon
DNBs markedsssjef Aina Lemoen Lunde kom med en klar oppfordring fra scenen om å involvere seg i de store kapitalinvesteringene i husholdningen.

-Mannen kjøper og forsikrer huset, bilen og båten mens damene betaler forbruket i det daglige. Vi vet at kvinner har et overforbruk sammenlignet med SIFOs budsjett fordi man bruker fra kvinnens konto i hverdagen.

Undersøkelser utført av DNB viser at kvinner er interessert i bil og bilkjøring, men det gjenspeiles ikke i hvor man bruker og investerer pengene. Hun advarer om at det kan slå ulikt og uheldig ut på lang sikt.

- Investeringsformene menn har valgt over tid er ikke bare de som historisk sett har gitt høyest avkastning, det er også de investeringene som har hatt størst påvirkning på samfunnet, sa markedsdirektøren.

- Hvor man putter pengene sine er en annen måte å være med på å påvirke samfunnet. Det handler ikke bare om å styre verden, men også styre sin egen verden ved å investere, ta kontroll over økonomien. Det handler om økonomisk trygghet og frihet uten å måtte være økonomisk avhengig av andre.

11. mai 2022
Anette Berve, Testansvarlig, elbil

Fant du det du lette etter?