NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...

Kjør sikkert med passasjer

Å kjøre med passasjer er ganske annerledes enn å kjøre alene. Vår tyske søsterorganisasjon ADAC har samlet noen tips for å gjøre turen med passasjer triveligere for fører og for passasjeren.


Motorsykkel med passasjer

Når du får med deg en passasjer på motorsykkelen øker trivselen ofte, men det skjer også noe med motorsykkelen. Den ekstra vekten gjør nemlig at motorsykkelen vil oppføre seg ganske annerledes enn hva du er vant til når du kjører alene. Derfor er det viktig at du setter opp motorsykkelen slik at den er tilpasset den økte vekten. Det gjør du ved å endre fjæringsoppsettet - og hvordan du gjør det finner du i instruksjonsboken. Men også dekktrykket bør du endre. Også det skal skje i tråd med anbefalingene som står enten på motorsykkelen eller i instruksjonsboken.

Vær også klar over at selv om bakbremsen får økt effekt når du har passasjer bakpå er det ikke nok til å kompensere for den økte vekten. En motorsykkel med passasjer på bremser dårligere enn en motorsykkel med kun en fører i salen.

Les hele saken som NAF-medlem

For å lese denne artikkelen kreves det at du har et NAF MC-medlemskap.