NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Sjekk om eier og selger er samme person

Det er enkelt å finne ut hvem bilens eier er. Opplysningene kan du få tilsendt som tekstmelding.


Kort fortalt:

  • Sjekk om eier og selger er samme person
  • Sjekk eier i bilens vognkort eller få opplysningene tilsendt på SMS
  • Sjekk også kjøretøyopplysningene hos Statens vegvesen

Opplysninger om eierskap av bil

Ved kjøp av bil privat er det viktig å kontrollere at den personen som selger bilen virkelig er rette eier. Dette kan enkelt gjøres ved å kontrollere hvem som står som eier i vognkortet mot navnet på selgeren. Er du i tvil, kan du be selgeren legitimere seg. Vil ikke selger legitimere seg, bør du revurdere å kjøpe bil av vedkommende.

Har du ikke tilgang til vognkortet eller er usikker på hvem som er eier, kan du få kjøretøyopplysninger via SMS. Husk at det kun er registrert eier som kan selge kjøretøyet, samt signere salgsmelding. Hvis selger ikke er den som står oppført som eier, bør du be om å få fremlagt fullmakt fra eier. Det anbefales på det sterkeste at salgsmelding er signert av begge parter senest ved overtakelsen av kjøretøyet.

Andre opplysninger om bilen

Ønsker du å finne opplysninger om kjøretøyet generelt (eksempel: mål og vekt, dekkdetaljer, frist for EU-kontroll, etc.), kan du finne det her.

Jeg finner ingen informasjon om bilen

Hvis SMS-tjenesten til Statens vegvesen ikke gir deg noe resultat, er kjøretøyet av forskjellige årsaker unntatt fra å vises offentlig i Motorvognregisteret.

Finnes ingen informasjon om bilen på SMS-tjenesten bør du sjekke nøye hvorfor.

7. april 2022
Audun De Flon, NAF Advokat

Fant du det du lette etter?