Dette er saken:
- Du betaler per kilowatt-time når du lader.
- De fleste ladeoperatørene har samme pris uansett om du lader med dropp inn eller som registrert kunde.
- Mange ladeoperatører har nå samme pris nord og sør i landet.
Du kan spare mye på å velge den billigste måten å lade langs veien.
Tesla billigst
Vår siste gjennomgang av ladeoperatørenes priser viser at Tesla har tatt over som den billigste ladeoperatøren, og særlig for Tesla-eiere eller de med Tesla-abonnement. Men også for andre bilmerker vil Teslas ladestasjoner ofte være det billigste alternativet.
Teslas priser varierer ulike steder i landet og avhenger også av om du kjører Tesla eller ikke, og om du har abonnement om du ikke kjører Tesla.
Lynlading hos Tesla koster mellom 2,20 og 3,15 kroner per kWh for Tesla-eiere eller de med abonnement, og mellom 3,30 og 4,25 kroner per kWh for andre bilmerker uten abonnement.
E.on har også lave priser, med 4 kroner per kWh for hurtiglading og 5 kroner per kWh for lynlading.
Ishavsveien, ladenettverket i Nord-Norge, tar 4,25 kroner per kWh for hurtiglading og 4,75 kroner per kWh for lynlading.
Eviny er også blant de billigste med 4,99 kroner per kWh for både hurtiglading og lynlading.
Laderabatter, apper og egne prisavtaler
Dette er prisoversikten for deg som ikke har inngått ladeavtaler eller abonnement på lading.
Flere og flere aktører tilbyr prisavtaler eller rabattavtaler som gjør lading vesentlig rimeligere. Dette skjer enten i form av volumrabatter som blir større jo mer du lader eller en gitt prosentvis rabatt eller egne priser.
Mange bilimportører tilbyr også ladeavtaler til sine kunder. Bilmerker som BMW, Audi og Ford, for å nevne noen, tilbyr ladeavtaler som gir fordelaktige priser. Spør din forhandler om ladeavtaler.
Det er også flere tjenesteleverandører som lar deg starte lading via deres tjenester, eksempelvis Elton, EasyPark eller Plugsurfing. Disse kan også ha egne priser.
Få rabatt på hurtiglading
Visste du at du som NAF-medlem får 10 % introduksjonsrabatt hos Elton i hele 6 måneder, i tillegg til fast 15 % laderabatt når du betaler med NAF Xtra kredittkort?
Eff. rente 25,29 % v/15.000 kr o/12 mnd. Kostnad 1.852 kr. Totalt 16.852 kr
Ulik pris på hurtig- og lynlading
Hos mange av ladeoperatørene er det dyrere å lade på en lynlader, som kan gi opptil 350 kW, enn å lade på en hurtiglader, som kun gir inntil 50 kW.
Derfor er det lurt å sette seg inn i hvilken effekt din bil lader med, så du ikke betaler for lynlading når bilen din ikke støtter det.
Lær om hvordan din bil lader i NAF og Motors oversikt over ladehastighet og rekkevidde.
Ikke like viktig å være registrert kunde
Tidligere hadde de fleste ladeoperatørene en prismodell hvor det lønte seg mye å være registrert kunde før du ladet.
Nå er det imidlertid kun Circle K som har denne modellen – med bare 10 øre forskjell per kWh mellom dropp inn og registrert kunde.
TIPS OSS: Prisene er hentet fra ladeoperatørenes egne nettsider, samt Tesla Owners Club. Ladeprisene endres ofte, og det er ikke alle endringer vi klarer å fange opp. Send gjerne inn melding her på denne siden eller kontakt oss på Facebook.