NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Dette koster hurtiglading og lynlading av elbil

Hva koster det å lade elbil? Ladeoperatørene har ulike prismodeller for hurtig- og lynlading. Her finner du oversikten over hva det koster å lade langs veien.


Dette er saken

  • Prismodellene varierer fra ladeoperatør til ladeoperatør
  • Det er dyrere å lade som drop-in kunde (sms-betaling)
  • Se etter volumrabatter eller andre rabattordninger

Se oppdaterte ladepriser helt nederst i saken

Siste oppdatering: Fra og med 1. juli 2022 innfører Mer og Eviny kilowatt-timespris på hurtig- og lynlading. Da blir de aktørene de siste som går over til den "nye" prismodellen .

Prisforskjell på hurtig- og lynlading

Hos de aller fleste ladeoperatørene er det dyrere å lade på en lynlader (som gir inntil 350 kW) sammenlignet med en lader som gir inntil 50 kW.

Derfor er det lurt å sette seg inn i hvilken effekt din bil lader med, så du ikke betaler for lynlading når bilen din ikke støtter det.

Lær om hvordan din bil lader i NAF og Motors oversikt over ladehastighet og rekkevidde

Det er dyrt å ikke være registrert kunde

Slik ladeoperatørene har bygget opp prismodellene sine er det dyrt å ikke ha registrert seg som kunde på forhånd.

Å betale for lading via QR-kode eller SMS som drop-in-kunde er vesentlig dyrere sammenlignet med å benytte NAF Ladebrikke eller appen til ladeoperatøren.

Les også: Alt du må vite om ladebrikke og betaling

Laderabatter, apper og egne prisavtaler

Flere aktører tilbyr prisavtaler eller rabattavtaler som gjør ladingen rimeligere. Enten i form av volumrabatter som blir større jo mer du lader eller en gitt prosentvis rabatt eller egne priser.

For eksempel får du 15% rabatt ved å benytte NAF Xtra som betalingskort i appene.

Mange bilimportører tilbyr også ladeavtaler til sine kunder. Bilmerker som BMW, Audi og Ford (for å nevne noen) tilbyr ladeavtaler som gir fordelaktige priser. Spør derfor din forhandler om ladeavtaler.

Det er også flere tjenesteleverandører som lar deg starte lading via deres tjenester, eksempelvis Elton, EasyPark eller Plugsurfing. Disse kan også ha egne priser.

Prisene er oppdatert 27. juni 2022. Det kan forekomme lokale variasjoner på stasjoner.

19. april 2021

Fant du det du lette etter?