NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
Skilt som viser pris på drivstoff og strøm

- Vi har 1000 lokasjoner vi kan bygge på!

Med synlig prising og kortbetaling fra dag én har Uno X inntatt lademarkedet som en av de billigste ladeoperatørene.


- Vi har store visjoner for lading i Uno X. Hvis du summerer opp Uno X-stasjonene, YX-stasjonene samt de snart over 670 Rema 100 butikkene så har vi et fremtidig potensiale på rundt 1000 lokasjoner i dette landet.

Det sa Ole Robert Reitan før han plugget i kontakten og erklærte den første Uno X-ladestasjonen i Norge for åpnet.

To menn håndhilser
Jon-Ivar Nygård og Ole Robert Reitan under åpningen av den første Uno X-ladestasjonen i Norge.

Stasjonen med to 300 kW-lynladere som kan lade 4 elbiler samtidig står på Uno X Gulskogen utenfor Drammen.

Dette er altså den første i en større utrulling av ladestasjoner fra Uno X og Reitan-gruppen.

- Ting skal gjøres billig og enkelt. Vi er stolt av å tilby lading for alle uansett betalingsmåte og uansett bilmerke, sier Reitan.

- Uno X gjør det vi kan for å promotere og utvikle bærekraftig mobilitet. Dette er fremtidens lynladere. Det kan tæppes kort og betales for strøm enkelt. Prisen er godt synlig i prismasta. Det er lista vi legger oss på fremover, lovet Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norg fra scenen.

Nest billigst i landet

Uno X setter pris på lading til 6,50 kr per kWt. Det gjør de i skrivende stund til markedets nest billigste ladeoperatør, kun slått av E.on.

Psst: Ladeprisene endrer seg raskt. Hvis du vet om noen billigere er det bare å tipse oss nederst i saken.

NAF etterlyser roaming

Også NAF hadde tatt turen ut til Gulskogen for å overvære snorklippingen.

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, roser den ferske ladeoperatøren for å innføre kortbetaling fra dag én, men savner digital betalingsmåte.

-Uno X får ros for å legge til rette for flere betalingsmåter, men de har jo faktisk glemt en gruppe - og det er de digitale. De er det mange av i elbilverden, sier Sødal.

Enn så lenge har ikke ladeoperatøren verken app eller åpnet for roaming. Heller ikke brikke er det mulig å starte og stoppe lading med.

-NAF heier på alle ladeoperatører som innfører kortbetaling på nye ladestasjoner, men vi mener det er vel så riktig å legge til rette for de nye betalingsmåtene også. Hvis deUno X hadde åpnet for roaming slipper brukerne å laste ned enda en app fra enda en ladeoperatør, men fortsette å ta i bruk sin favorittapp de allerede har registrert seg i, sier Sødal.

Mann på scenen som snakker i mikrofonen
Jon-Ivar Nygård lover mer forbrukervennlig ladeinfrastruktur

Luftet løfter om ladeplanen

Fra scenen luftet Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård tanker om både ladeinfrastruktur og den kommende ladeplanen.

- At tilbudet av hurtigladere er stort nok er ikke tilstrekkelig for at flere skal bytte ut fossilbilen med elbil Det er også sånn at tilbudet må være enkelt å bruke, og helst bør det være like enkelt å lade som å fylle diesel eller bensin. Slik er det ikke alle steder i dag, sier Nygård.

Nygård roset Uno X for å gi tydelig informasjon om pris:

- Det er på dette punktet ladeoperatørene har mest foredringspotensialet, må jeg si.

Statsråden hintet nok en gang om ladeplanen, som skal komme innen utgangen av 2022. Han understrekte at hurtigladetilbudet slik det er i dag ikke er godt nok.

Selv om statsråden ikke ville si noe konkret om når ladestrategien legges frem, lovet han å adressere forbrukervennlig lading:

- Ladestrategien vil konkretisere hva regjeringen vil gjøre for å videreutvikle den nasjonale ladeinfrastrukturen, slik at ikke tilgangen på offentlige lademuligheter blir en begrensning eller barriere for rask innfasing av elektriske kjøretøy. Strategien vil også presentere tiltak for å gjøre ladeinfrastrukturen mer forbrukervennlig slik at det blir enklere å være kunde i lademarkedet, avsluttet Nygård.

15. november 2022
Anette Berve, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?