Rekorder vil falle i årets sommertest

Over 30 elbiler er med i NAF og Motors store elbiltest, som kjøres 1. og 2. juni 2022. Følg med her for oppdatering og resultater.


To ganger i året tester NAF og Motor den faktiske rekkevidden og ladehastigheten til elbilene på det norske markedet. Alle bilene testes på samme dag, under like forhold, så du kan bli trygg på rekkevidden og ladehastigheten til elbilen du eier eller vurderer.

Årets test kjøres 1. og 2. juni, og du kan følge resultatene LIVE på Facebook og på Motor.no hele dagen. I tiden fremover vil vi dele mer informasjon om årets test og årets modeller på denne landingssiden.

Dette tester vi:

  • Den faktiske rekkevidden til elbiler på sommer- og vinterføre.
  • Hva som faktisk skjer når elbilene går i strømsparemodus.
  • Hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.

Vi offentliggjør snart årets testbiler, men allerede nå kan vi avsløre at vi forventer å slå fjorårets rekkevidderekord. Det store spørsmålet er bare med hvor mye. 

Følg testen på Facebook

Før og under testen kan du følge testen og diskutere elbilene og resultatene i Facebook-arrangementet vårt. Hvilken bil tror du vil komme nærmest WLTP? Hvilken vil overraske mest?

Hvordan har det gått tidligere?

Mens du venter på sommerens store test, kan du lese deg opp på de 51 elbilene vi har testet hittil.

Du kan for eksempel ta for deg rekkeviddetesten vi gjorde i vinter, hvor vi i korte trekk kan oppsummere at bilene mister mellom 4 og 32% av rekkevidden på vinterstid, selv i milde vintertemperaturer. Ladehastigheten påvirkes også av kuldegrader. Hvor mye, kan du klikke deg inn og lese om her.

11. mai 2022
Anette Berve, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?