NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
Bilder av fire elbiler klippet sammen i samme bilde

El Prix 2023: Dette er den beste familiebilen

Det finnes flere kriterier enn rekkevidde når du skal velge elbil. Vi har sett nærmere på hvilken av bilene fra vinterens El Prix som er den beste familiebilen.


I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Et kriterium for å være med i familiebiltesten var minst 500 liter bagasjeromsplass.

I tabellen under ser du bilene som var med i familiebiltesten. Fargene indikerer bilenes resultat i de ulike testene.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Vinner: Volkswagen ID.Buzz

Hvit og gul Volkswagen ID Buzz.
Volkswagen ID.Buzz.

Vinneren i familiebiltesten er Volkswagen ID.Buzz, som utmerker seg med svært god plass. ID.Buzz har også god plass til tre bilstoler, og egner seg derfor godt for familier med tre små barn.

ID.Buzz har ikke overraskende svært god plass til barnevogna i bagasjerommet. Med bakseter som kan justeres frem og tilbake har du også mulighet til å gjøre bagasjerommet 12 centimeter større. Samtidig må du ha nyttelasten i bakhodet når du pakker inn i ID.Buzz – nyttelasten burde vært høyere i en bil med så god plass.

Teslas bakhjulsdrevne Model Y imponerer i flere kategorier, mens Voyah Free er én av få biler med virkelig god nyttelast.

Nettopp nyttelast er et viktig kriterium i testen, ettersom en familiebil må kunne tåle å bli lastet med mange passasjerer og mye bagasje. Mange av bilene i testen har imidlertid skuffende lav nyttelast, som betyr at familier raskt vil risikere å kjøre med overlast på bilferien.

Maxus Euniq6 er et eksempel på en bil med veldig god plass, men med så lav nyttelast at du egentlig ikke kan utnytte all plassen.

Prisen på bilene i testen varierer stort, men det er ikke nødvendigvis slik at du får en bedre familiebil jo mer du betaler.

Les mer om bilene i testen her:

Vinner: Volkswagen ID.Buzz: Overlegen plass

2. plass: Tesla Model Y RWD: God på det meste

3. plass: Voyah Free: Nyttelast-vinneren

Resten av bilene i tilfeldig rekkefølge:

Fordeler for deg med elbil!

Som NAF-medlem får du gode rabatter på forsikring, lading og ladekabler. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold og service.

illustrasjon av elbil som lader

13. mars 2023
Kasper Furulund Frøjd, Forbrukerjournalist, elbil

Fant du det du lette etter?