NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
En familie på ferie står bak bilen med åpent bagasjerom.

Unngå kilometertabbe i år

Flere enn vanlig kommer til å bruke bilen på sommerferien i år. Skal du ut på norgesferie i sommer, bør du ha kontroll på kilometertelleren for å unngå ubehagelige overraskelser.


Sjekk kjørelengden på grunn av:

  • Forsikringen din – kanskje kjørelengden må justeres.
  • Hvis du har garanti på bilen din – er du fortsatt innenfor?
  • Dersom du har leasingbil eller leier bil i sommer – nærmer du deg maksgrensen for inkludert kilometer?
  • Serviceprogrammet – kanskje du må ta servicen før ferien.

Bli NAF-medlem

Sjekk forsikringen din

Alle har avtalt en kjørelengde med forsikringsselskapet sitt. Du velger den som passer best til din egen årlige kjørelengde. Kjører du over det du har avtalt, kan det få konsekvenser om du er uheldig og trenger å bruke forsikringen.

Bruker du vanligvis ikke bilen i jobb eller på norgesferie, er det fort gjort at du kommer til å kjøre lenger enn det du har avtalt. Da bør du regne inn det du tror du kommer til å kjøre i ferien og ta kontakt med forsikringsselskapet for å få oppjustert kilometerlengden din.

Bilde av et dashboard som viser kilometeravstand.
SJEKK KILOMETERSTANDEN: Har du brukt bilen mer i det siste, bør du sjekke om du har nok kilometer i kjørelengde igjen på forsikringen din.

Kan få konsekvens for garantien

De som har en bil med gjenstående garanti, bør også tenke på kilometerstanden. Varigheten på garantien på biler settes ut i fra antall år og antall kilometer bilen har kjørt. Det vanligste er 5 år eller 100 000 kilometer. Noen bilmerker har både lenger tid og kilometer kjørt.

Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, kan det være lurt å fremme eventuelle garantikrav før du kjører så mye lenger. Det er ikke enkelt å finne feil som dekkes av garantien på egenhånd. Med en garantiutløpstest er du bedre rustet overfor bilforhandleren, og det kan du ta på et verksted eller på ditt nærmeste NAF-senter.

Kan får krav ved tilbakelevering av leasing-/leiebil

De fleste leasing- og leiebilavtaler regulerer hvor mange kilometer som er inkludert i leien. Ved overskridelse av avtalt kjørelengde, er det ikke uvanlig at det vil påløpe en høy sats per overkjørt kilometer. Dette skal i tilfellet følge av avtalen din. Vi anbefaler derfor at du har kontroll på kilometerstanden og eventuelt tilleggskostnader, slik at du ikke får en overraskelse ved tilbakelevering av bilen.

Husk servicen

Det er viktig å følge bilens serviceprogram. Særlig om bilen fremdeles er i garantiperioden. Er bilen innenfor garantitiden er det mye enklere å få gjennomslag for reklamasjonskrav når du har vært nøye med å gjennomføre serviceprogrammet.

11. juni 2021
Audun De Flon, NAF Advokat

Fant du det du lette etter?