NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Derfor bør du skifte vindusviskere ofte

Hvis vindusviskerne dine lager striper av vann på ruta er det på tide å skifte dem ut. Se våre tips for hvoran du kan bytte vindusviskere.


Kort fortalt:

  • God sikt gir økt trafikksikkerhet
  • Vask alle vinduer og vindusviskere jevnlig
  • Bytt vindusviskere og frontrute ved behov

Bytt vindusviskere jevnlig

Hvor godt ser du egentlig gjennom frontruta etter at viskerne har feid over? I løpet av et år slites gummien på vindusviskerne, og når høsten kommer er det ikke sikkert viskerne gjør en spesielt god jobb. I tillegg til slitasje blir gummien i viskerbladene sprø og forfaller selvom du ikke bruker viskerne i det hele tatt. Innfestingen til selve viskerarmen blir også slitt og kan gjøre viskeren «skranglete».

Mange biler har også en visker bak som ofte glemmes. Den bakre vindusviskeren hjelper å gi sikt bak under kjøring og ved rygging, så husk at den også en viktig funksjon. Den bakre viskeren sitter veldig utsatt til med mye skitt, støv, is og snø, og er i mange tilfeller mer utsatt enn de foran. Den bør også byttes når man skifter viskerne foran.

I tillegg til sjekk av viskere bør du sjekke selve frontruta. Steinsprut, vindusviskere, skraping av is, skitt og smuss sliter hardt på ruta. Selv med nye viskere reduseres sikten med en slitt frontrute.

Slik skifter du vindusviskere:

LES BRUKSANVISNINGEN: Skifter du vindusviskerne selv og har funnet de riktige viskerne til din bil, lønner det seg å lese bruksanvisningen og sjekke viskerdeler i esken.

God sikt er viktig!

Hos våre NAF-sentre får du kvalitetsviskere fra Bosch som er laget for å tåle det norske klimaet.

Kjøper du vindusviskere på senteret, er skiftet inkludert i prisen.

10. desember 2021
Tom Andre Nilsen, Teknisk konsulent

Fant du det du lette etter?