NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
To menn står veilangs foran et åpent panser hvor sjåføren får hjelp med bilbatteriet sitt.

Slik lader og vedlikeholder du bilbatteriet og unngår startproblemer

Over 35 000 av våre medlemmer får årlig hjelp på grunn av startbatteriet. Med enkle tips unngår du trøbbel og sparer penger.


Bli NAF-medlem

Kort fortalt:

  • Bilens batteri slites ofte av korte kjøreturer.
  • Det kan være vanskelig å starte bilen med et slitt og dårlig ladet batteri.
  • Vedlikeholdslading av bilen er enkelt og billig.

Lad bilbatteriet før kulda kommer!

Startproblemer og flatt batteri er blant de aller vanligste assistanseoppdragene for bilbergerne våre. Dette gjelder både biler med bensin- eller dieselmotor og elbiler, siden elbiler har et vanlig 12-voltsbatteri som gir strøm til all styringselektronikk. Med flatt 12-voltsbatteri får du ikke mye glede av elbilen heller, selv om «kjørebatteriet» er fulladet.

I 2021 hadde bilbergerne våre 35 400 assistanser på grunn av flatt batteri eller strømfeil. Hovedandelen av disse trengte hjelp med startbatteriet – de var rett og slett for reduserte og trengte vedlikeholdslading.

Bildet viser et bilbatteri installert i bilen
RENT BATTERI: Har du vedlikeholdsladet batteriet før vinteren, yter det bedre og du reduserer faren for driftsstans i kulda.

Slik vedlikeholder du bilbatteriet:

Når må bilbatteriet byttes ut?

Bilbatteriets varighet er veldig avhengig av hvordan bilen brukes og vedlikeholdes. Er batteriet fem til syv år gammelt, kan batteriet ditt fort være svekket.

Ta gjerne turen innom ditt nærmeste NAF-senter eller et bilverksted for å kontrollere batteriet og ladespenningen. Er det irr på batteri-polene, bør disse rengjøres med vann.

Slik kan du skifte bilbatteri selv:

7. april 2022
Audun Bergerud, Teknisk konsulent

Fant du det du lette etter?