0

Test av lading: Volkswagen e-up! 2020

VW e-up brukte 62 minutter på å lade fra 6 til 80 prosent i sommerens test, mens i vinterens test brukte bilen to minutter lenger tid på å lade fra 8 til 79 prosent.

kW (effekt) vinter (8-79%)
kW (effekt) sommer (6-80%)

Slik hurtiglader VW e-up!

Produsenten oppgir at e-up! skal bruke 60 min på å lade fra 0 til 80 prosent ved å bruke en 50 kW lader.

Under sommertesten brukte vi 62 minutter på å lade fra 6 til 80 prosent, mens under vintertesten brukte vi 60 minutter på å lade 8 til 79 prosent. Det er 5 minutter mer enn søsknene Seat Mii electric og Skoda Citigo-e.

Vi får merkelige utslag både på sommer og vinteren når det gjelder e-UP og Seat Mii electric. På vinteren bærer de preg av å slite med å bli driftsvarme og komme seg opp i effekt. I vinter var vi aldri i nærheten av 40 kW.

Nå på sommeren kommer Citigo-e seg høyere opp i effekt, men effekten reduseres tidligere enn i vinter. Spørsmålet er om batteriet skånes mot overoppheting.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?