0

Ladetest Renault ZOE Z.E. 50

Renault ZOE Z.E. 50 brukte 56 minutter på å lade fra 9 til 80 prosent i sommerens test, mens 60 minutter på å lade fra 2 til 80 prosent i vinterens test.

Vinter

Målt av NAF

60 minutter

Ladetid 2-80% målt 2020

45 kW

Maks effekt målt ved lading 2020

Sommer

Målt av NAF

57 minutter

Ladetid 9-80% målt 2020

43 kW

Maks effekt målt ved lading 2020

Ladekurve Renault Zoe
kW (effekt) vinter (2-80%)
kW (effekt) sommer (9-80%)

Slik lader Renault ZOE Z.E 50

Renault ZOE kan endelig hurtiglade, og lader nå med CCS-kontakt.

Renault oppgir at ZOE skal bruke 60 minutter på å lade til 80 prosent, men oppgir ikke om det er fra 0 eller 10 prosent.

Under sommertesten brukte vi 56 minutter på å lade fra 9 til 80 prosent, mens under vintertesten brukte vi 60 minutter på å lade fra 2 til 80 prosent.

ZOE topper raskt, og daler sakte men sikkert i effekt. Det som er tydelig er at ZOE holder bedre på effekten i sommerlige temperaturer. Der effekten begynner å falle ved ca. 25 prosent i vintertesten faller ikke effekten før rundt 55 prosent i sommertesten.

Slik får du mest ut av hurtigladingen

Det er flere faktorer som avgjør hvor raskt (med hvor høy effekt) batteriet lades. Et varmt batteri tar imot mye strøm raskere enn et kaldt batteri. Hvor tomt eller fullt batteriet er når du begynner å lade, spiller også inn.

Ladingen foregår ofte sakte i starten og mot slutten for å skåne batteriet. Du får høyest ladefart når batteriet er rundt halvfullt, litt avhengig av bil. Utetemperaturen kan også ha innvirkning på effekten du får.

Spesielt på grunn av sistnevnte kan det være vanskelig å oppnå effekten produsentene lover på vinteren.

Slik gjorde vi testen

Under sommertesten ladet vi alle bilene under optimale elbilforhold, og det var mellom 15 og 20 varmegrader. Alle bilene ble kjørt i to timer før ladetesten, slik at vi sørget for at alle bilene hadde driftsvarmt batteri før lading.

Under vintertesten ladet vi alle bilene under samme vinterforhold. På testdagen var det mellom 0 og 2 minusgrader, og her sørget vi også for at de hadde driftsvarmt batteri før lading.

Bilene begynte ladingen når de hadde under 10 prosent batteri og ladet til 80 prosent. Alle bilene ble ladet på Ionity.

11. januar 2021

Les også


Fant du det du lette etter?