0

Test av lading: Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Porsche Taycan 4 Cross Turismo brukte 18 minutter på å lade fra 6 til 80 prosent på sommeren. På vinteren ladet vi fra 4 til 80 prosent på 20 minutter.

kW (effekt) vinter (4-80%)
kW (effekt) sommer (6-80%)

Slik hurtiglader Porsche Taycan 4 Cross Turismo

Porsche Taycan CT lader med CCS-kontakt, og skal bruke 22,5 minutter på å lade fra 5 til 80 prosent, ifølge produsenten. Den høyeste effekten Taycan Cross Turismo skal lade med er oppgitt å være inntil 270 kW.

Porsche har lagt inn mulighet for forvarming av batteriet før hurtiglading. Dette sikrer varmt batteri før lading - og dermed raskere lading. Ved å plotte inn ladestasjonen som en destinasjon i navigasjonen, starter bilen automatisk forvarming av batteriet når du nærmer deg ladestasjonen.

Du kan selv følge med på batteritemperaturen, som er en nyttig funksjon det er artig å følge med på.

Under sommertesten brukte vi 18 minutter og 53 sekunder på å lade fra 6 til 80%. Da hadde vi mottatt 65 kWt. Den høyeste effekten vi målte var 266 kW ved 47%. Den gjennomsnittlige ladeeffekten var 207 kW. Sommertesten ble utført i temperatur på 15 grader.

På vinteren brukte vi 20 minutter og 16 sekunder på å lade fra 4 til 80 prosent. Da hadde vi mottatt 71,25 kWt. Høyeste effekt vi målte var 271 kW ved 41 prosent. Den gjennomsnittlige ladeeffekten var 207 kW. Vintertesten ble utført i temperatur på 0 grader.

Bli elbil-medlem i NAF!

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?