0

Test av lading: Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC

Mercedes-Benz EQB 350 lader fra 5 til 80 prosent på 32 minutter på vinteren. Det er samme tid som den brukte på å lade fra 7 til 80 prosent i sommertesten.

kW (effekt) vinter (5-80%)
kW (effekt) sommer (7-80%)

Slik hurtiglader Mercedes-Benz EQB 350 4MATIC

EQB lader med CCS-kontakt, og skal bruke 30 minutter på å lade fra 10 til 80 prosent, ifølge produsenten. Den høyeste effekten EQB skal lade med er oppgitt å være 100 kW.

Mercedes har lagt inn mulighet for forvarming av batteriet før hurtiglading i EQB. Dette sikrer varmt batteri før lading - og dermed raskere lading. Ved å plotte inn ladestasjonen som en destinasjon i navigasjonen, starter bilen automatisk forvarming av batteriet når du nærmer deg ladestasjonen.

En liten kikk på ladekurvene for EQB, viser at denne forvarmingen av batteriet sikrer optimale ladeforhold både for vinter og sommer. Til tross for 15 graders temperaturforskjell - ladetest sommer var ved 15 grader og 0 grader vinter - oppnår EQB tilnærmet samme ladehastighet i begge tester. Gjennomsnittlig ladeeffekt ligger også svært nær høyeste oppgitte effekt fra produsenten.

Ved sommertesten brukte vi 31 minutter og 54 sekunder på å lade fra 7 til 80 prosent. Høyeste effekt, 104 kW, målte vi ved 55 prosent. Totalt mottok bilen 52 kW og gjennomsnittlig effekt lå på 99 kW.

Ved vintertesten brukte vi 32 minutter og 49 sekunder på å lade fra 5 til 80 prosent. Da hadde vi mottatt 53,29 kWt. Høyeste effekt vi målte var 102 kW ved 15 prosent og gjennomsnittlig effekt lå på 98 kW.

EQB startet raskt å lade med 100 kW, og holdt effekten nesten gjennom hele ladeøkten. Vi avsluttet ladingen med 80 kW ved 80 prosent.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?