0

Test av lading: Hyundai IONIQ 2020

Nye Hyundai IONIQ har bedre rekkevidde enn forrige generasjon, men lader betydelig saktere og sliter med å få opp effekten i vinterkulden.

kW (effekt) vinter (8-82%)
kW (effekt) sommer (3-80%)

Slik lader Hyundai IONIQ

IONIQ lader med CCS-kontakt og Hyundai oppgir ikke effekten IONIQ lader med på sine nettsider, men at den skal bruke under 60 minutter – hvis vi velger en lader som gir mer enn 50 kW.

Under sommertesten brukte vi 53 minutter og 49 sekunder på å lade fra 3 til 80 prosent, mens under vintertesten vi brukte 65 minutter på å lade fra 8 til 82 prosent.

Sommertesten gikk bedre for Ioniq enn vintertesten. I sommertesten lå vi mellom 42 og 47 kW frem til 50 prosent SOC. Allerede mellom 50 og 55 prosent SOC falt effekten til 36 kW.

I vintertesten kom vi aldri over 35 kW, og effekten falt brått mot slutten og avsluttet på 14 kW. Det er helt tydelig at selv om vi ladet etter alle kunstens regler slet vi med å få batteriet varmt så det lader mer effektiv i kuldegrader.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?