0

Test av lading: BYD Tang

BYD Tang brukte 45 minutter på å lade fra 5 til 80 prosent på sommeren. På vinteren ladet vi fra 5 til 80 prosent på 44 minutter.

kW (effekt) vinter (5-80%)
kW (effekt) sommer (5-80%)

Slik hurtiglader BYD Tang

BYD Tang lader med CCS-kontakt. Tang skal bruke 30 minutter på å lade fra 30 til 80 prosent, ifølge produsenten. Den høyeste effekten er oppgitt å være 110 kW.

Under sommertesten brukte vi 45 minutter og 11 sekunder på å lade fra 5 til 80%. Da hadde vi mottatt 71,5 kWt. Den høyeste effekten vi målte var 119 kW ved 45 og 55%. Den gjennomsnittlige ladeeffekten var 104 kW. Sommertesten ble utført i temperatur på 15 grader.

I sommerens test ble ladekurven noe spesiell, ettersom ladeeffekten plutselig falt et par ganger under lading. Vår ladeekspert Jan Tore Gjøby tror årsaken er at batteriet rett og slett ble for varmt, og at effekten ble påvirket av dette. Bilen ble kjørt langt i høy hastighet før lading.

På vinteren brukte vi 44 minutter og 1 sekund på å lade fra 5 til 80%. Da hadde vi mottatt 69,1 kWt. Høyeste effekt vi målte var 119 kW. Den gjennomsnittlige ladeeffekten var 100 kW. Vintertesten ble utført i temperatur på 0 grader.

BYD reklamerer for ladetiden ved å opplyse om ladetiden fra 30 til 80 prosent. Vår erfaring viser at når det reklameres for ladetid fra 30 prosent tar det betydelig lengre tid enn det som oppgis i reklamen.

BYD Tang bruker litt tid på å varme opp, og når ikke toppeffekten før 31 prosent. Den lader mest effektivt mellom 25 og 60 prosent, som skiller seg litt fra de øvrige elbilene i testen.

Vi avslutter imidlertid solid på 84 kW ved 80 prosent.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?