Internasjonalt førerkort

Et internasjonalt førerkort er en oversettelse av ditt norske førerkort. Alt etter hvor du skal kjøre bil, kan det være påkrevd, eventuelt anbefalt, at du har med deg et internasjonalt førerkort.


Kort fortalt:

  • Det er et krav om internasjonalt førerkort i flere land.
  • Bestill Internasjonalt førerkort i god tid før du reiser.

Skal du kjøre bil utenfor Europa anbefaler vi at du alltid har med deg internasjonalt førerkort, og det er også påkrevd i flere land.

I Europa er det et krav i mange østeuropeiske land. Vi anbefaler også at du har dette med på reise, særlig i land i Sør-Europa.

Internasjonalt førerkort vil forenkle en del av de situasjonene du kan komme opp i på reise fordi det inneholder oversettelser til flere språk. I noen land kreves dette fra bilutleiefirmaer så sjekk med ditt selskap i god tid før du reiser.

NAF utsteder internasjonalt førerkort i to varianter:

  • 1-årig: Etter Genèvekonvensjonen av 1949
  • 3-årig: Etter Wienkonvensjonen av 1968

Skal du til flere land kan det hende at du må ha begge varianter. Dersom du skal til et land som ikke står oppført i vår oversikt, eller du er i tvil om hva som kreves, så anbefaler vi deg å ta kontakt med landets ambassade/konsulat for en avklaring.

Hvor får jeg utstedt internasjonalt førerkort?

Vi utsteder ikke internasjonalt førerkort til personer med nasjonalt førerkort utenfor EU/EØS. For å få utstedt internasjonalt førerkort i Norge må du ha norsk bostedsadresse (registrert i Folkeregisteret). For søkere med førerkort fra annet EU/EØS-land gjelder også regelen om norskregistrert bostedsadresse.

Bestilling på nett

Ved bestilling av internasjonalt førerkort på våre nettsider må du beregne 4-5 arbeidsdager for utstedelse. I tillegg kommer postgang.

Du kan bestille for maks to personer på samme internettbestilling. Skal du bestille til tre personer eller flere, gjenta bestillingsløpet eller kontakt vårt kundesenter.

Bestilling på hovedkontoret i Oslo

Ved bestilling på vårt hovedkontor i Skippergata 4, Oslo må passfoto (2 stk.) medbringes. Kun betaling med kort. Vi utsteder dette vanligvis samme dag. Ved stor trafikk og i høysesong kan det gå 3-4 dager.

Bestilling på NAF Senter

På grunn av stor trafikk på senterne, må du beregne inntil 14 dagers leveringstid. Dette gjelder i månedene mai til september. Resten av året må du beregne 3-4 dagers behandlingstid. Ta med 2 passfoto. Finn ditt nærmeste NAF Senter.

Hva kreves av dokumentasjon?

Uavhengig av bestillingsmetode må du sende/fremlegge følgende:

21. april 2022

Fant du det du lette etter?