NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...

NAF Reiseplanlegger som bompengekalkulator og drivstoffkalkulator

Velg bilferie i Norge i stedet for sydenferie! Norge er et vakkert land med mange fantastiske opplevelser, og med litt planlegging kan du også spare på ferieturen.


fyr ved sjøen Tranøy

Kort fortalt:

  • Planlegg reiseruten din og la bilturen bli en del av ferien.
  • Bruk en bompengekalkulator for å beregne prisene for ruten din.
  • Benytt deg av de gode medlemsfordelene dine før du reiser.

Norgesferie på sitt beste

I år som i fjor, er det én destinasjon som gjelder for årets bilferie – Norge. Storslagen natur, vakre byer, deilig lokalmat og ufortalte historier står i vente.

Bilferie gir deg både fleksibilitet og kontroll – fleksibilitet til å avgjøre hvor du vil utforske og hvor du vil kjøre forbi, og kontroll over både avreisetid og lommeboka.

Tar du med telt eller campingvogn, trenger du ikke engang å forholde deg til fullbookede hoteller eller innsjekkingstidspunkt. Vi har testet en rekke overnattingsalternativer for camping. Sjekk ut testen vår!

Skal du reise på bilferie med familien, er det smart å pakke med underholdning. Test ut "Forsetet mot baksetet", podkastquizen for hele familien.

Legger du turen til en campingplass i år, kan du ta en titt på nafcamp.no. Her finner du 190 av våre campingplasser rundt om i Norge.

Praktiske tips

Før du legger ut på turen er det greit å ha en formening om hvor langt du skal reise hver dag, hvor det er fint å legge inn pauser og spare inn noen bomringer ved å ta vakre omveier.

Ha en plan, men la det være rom for endringer og spontane stopp. Ikke legg alt for lange etapper, så kan du nyte veien og opplevelsene langs den uten å bli for sliten.

Prøv lokalmat, dra innom noen museer, velg varierende landskap og pakk for alle værforhold. Har du med telt, kan du være mer spontan og kombinere med hotell eller gårdsovernatting som det faller seg.

Ta med turtøy, sykkel eller kajakk så kan du oppleve naturen utenfor bilen litt nærmere. Husk at sykkel og kajakk også er mulig å leie flere steder.

fergekai
Kostnader på tur: Når du skal på bilferie i Norge, kan du treffe på flere ferger i løpet av turen. Bruk NAF Reiseplanlegger og få full oversikt før du reiser.

Regn ut kjørekostnadene

Bak rattet på bilferie i Norge har du i større grad kontroll på pengebruken - spesielt om du er i forkant og planlegger turen.

Ved hjelp av NAF Reiseplanlegger kan du få full oversikt over hvilke drivstoff- og bomutgifter du får på reisen din, samt ladestasjoner for elbil. Du kan også plotte inn at du ønsker en rute med så få bompasseringer som mulig, men husk å hold et øye på drivstoff-utgiftene samtidig - hvis ikke kan plutselig reisen bli dyrere fordi den blir lengre.

Drivstoff på bilen og rushtid har betydning for kostnadene. Nord for Tromsø er det bompenge- og fergefritt. Den mest kostbare kjøreruten i Norge er fra Stavanger langs hele vestlandskysten til Trondheim.

Forbrukerundersøkelser har tidligere vist at mange sliter med å betale ferien fra i fjor, og at mange tar forbrukslån for å få råd til årets ferie. Det er en uheldig utvikling, og det advares mot å ta ferie for lånte penger.

Mange vakre omveier

NAF har samlet noen turforslag i Reiseplanleggeren, men så lenge du planlegger det, kan en lengre omvei være mer interessant enn de store gjennomfartsveiene. Ta også gjerne frem en av våre reisebøker og NAF Veibok når du planlegger reisen.

Et eksempel er den vakre Panoramaveien som går langs indre deler av Nordfjord. Det er en omvei for de som skal raskt frem mellom Stryn og Nordfjordeid, men selv om den tar lenger tid å kjøre, er det få veier i Norge som kan by på så mange utsiktspunkter.

Et annet eksempel er omveien fra Balsfjorden til Tromsø. Veien om E6 tar ifølge Reiseplanleggeren bare én time og 20 minutter, mens omveien via Malangen og en sløyfe rundt Kvaløya tar omtrent tre timer og 25 minutter. Omveien er rik på vakre naturopplevelser og kulturhistoriske minnesmerker.

God tur!