NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...
Du får en grill og bålplass i ett med Biolite Firepit pluss

Grill og bålplass: Biolite Firepit pluss

Lad telefonen, grill middag og sikre bålkos? Ja, det finnes et produkt som løser alt.


Grill og bålplass fra Biolite

Produkt: Biolite Firepit pluss
Pris: 2 599 kr
Kan kjøpes hos: www.fjellsport.no

«

Ved å justere viftestyrken opp og ned kan du også kontrollere intensiteten på bålet og ikke minst nesten fjerne røyken.

Lader og grill i ett og samme produkt

Du hadde kanskje ikke sett for deg at du hadde behov for en appstyrt bålpanne med integrert vifte som lar deg lade telefonen mens du griller? Det gir overraskende nok mening med Biloite Firepit.

Dette er altså en grill og bålplass i samme produkt som kan brenne ved og kull.
Det som gjør den finurlig og litt annerledes er altså den elektrisk viften som sørger for lite røyk og god effekt når du brenner.

Hvorfor vifte?

Viften er praktisk i det du skal tenne opp ved at du får litt fortgang i opptenningsprosessen, og så bidrar den faktisk til å fjerne røyk mens du fyrer ved.

Viften kobler du opp til telefonen, så du kan styre viftestyrken via telefonen mens du sitter tilbakelent i stolen. Da kan du også følge med på hvor mye strøm du har i batteripakka så du kan planlegge strømforbruket utover kvelden.

Selve batteripakka fungerer også som en helt vanlig portabel lader, så du kan lade telefonen utover kvelden.

Grillflaten er såpass stor at du kan dele inn matlagingen i soner.

Fra matlaging til bålkos

Å grille med kull eller pellets setter en helt egen smak på grillmaten, men du skal ha litt mer tid sammenlignet med de gassdrevne alternativene. Sett bort fra at kullgriller krever litt mer tid, så er opplevelsen med å grille på Biolite Firepit god.

Selve grillen er avlang, så det er faktisk mulig å lage to soner - en for grilling og en for indirekte varme. Du har ikke stor grillflate, men den er stor nok for en liten vennegjeng.

Risten du legger kullet eller veden i kan settes i to høyder. Vi grillet på øverste høyde og senket risten når vi var klar for å legge i ved.

Selve risten var lett å senke mens den hadde kull i seg, og faktisk ikke så varm å ta på.

Biolite Firepit er veldig praktisk som bålpanne. Nettingen rundt nesten hele grillen gjør at alle som sitter rundt får et flott flammespill, og lyset og varmen sprer seg godt.

Vi fikk plass til tre til fire gode vedkubber av gangen.

Du får plass til 3-4 vedkubber av gangen.

Ved å justere viftestyrken opp og ned kan du også kontrollere intensiteten på bålet og ikke minst nesten fjerne røyken. Viften hjalp faktisk på å minimere bålrøyken.

Det eneste minuset er at du konstant har en vifte som bakgrunnsstøy til bålkosen. Det er jo ikke like hyggelig som sprakende bål.

Ikke den minste å ha med på tur

Selve grillen/bålpannen er ikke den minste å ha med seg på tur. Her snakker vi 8,9 kg og 70 cm x 30 cm.

Du kan slå sammen bena under frakt, men ellers er det ikke noe som kan komprimeres eller slås sammen ytterligere.

Dette er jo heller ikke noe du fyrer opp og reiser av gårde noen timer senere. Dette er jo i praksis en bålpanne som må avkjøles og tømmes for kull/ved før du kjører videre.

Vi opplevde at alt var avkjølt og asken lett å tømme neste morgen. Det er et brett du kan ta ut for å tømme askerester, men vi satte også grillen på hodet og ristet ut askerestene.

Dette produktet ble testet våren 2021

23. juni 2021
Anette Berve, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?