NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Loading...

Test av praktisk utstyr til camping og biltur

Hvordan lager du mat, lader telefonen og holder varmen på biltur? Vi har testet praktisk utstyr som gjør turen enklere.


Kort fortalt:

  • Primusen er til mer enn bare fottur og den er betydelig oppgradert.
  • Pakkingen blir lettere med plassbesparende utstyr – også i bil.
  • Solcellelading kan lade telefonen din når du er på tur.
«

Bare fordi dere er på biltur, betyr det ikke at matlagingen må begrenses til brødskiver eller pølser

Anette Berve, tester og forbrukerrådgiver

Bli medlem hos oss

Mat på farten

Uansett om du skal på dagstur, helgetur eller være på veien lenge er det noen enkle behov som må dekkes; mat, strøm, lys og varme – men hvordan ordner du det mens du er på farten?

Vi har tatt en nærmere titt på noen produkter på markedet, og testet de på en overnatting ute i det fri. Det betyr at dette er våre førsteinntrykk av produktene, samt fordelene og ulempene vi opplevde.

MAT PÅ TUR: Lag god mat når du skal på camping i sommer! Har du lyst på gourmetmat, så er det ingenting i veien for det!

Disk opp med deilig lunsj på rasteplassen

Bare fordi dere er på biltur, betyr det ikke at matlagingen trenger å begrenses til brødskiver eller grillpølser. Det er fullt mulig med litt innsats å diske opp deilig og varm lunsj eller middag på rasteplassen, campingplassen eller i det fri.

Det finnes et stort utvalg av elektriske griller og gassgriller som gjør at du kan lage nesten den samme maten som du lager hjemme. Gjerne betegnes disse som piknik-griller eller portable griller.

Vi har testet utstyr til matlaging på tur:

SENE KVELDER: Ta med deg god mat, en grill med mulighet for bål, noen campingstoler og nyt noen deilige kvelder i det fri.

Hva med kaffen?

Det er lite som slår en kopp nytraktet kaffe en duggfrisk morgen, mens du nyter utsikten. Pulverkaffe er vel og bra det, men det er fullt mulig å nyte like god kaffe som du har hjemme.

Vi har testet utstyr for kaffebrygging:

STRØM: Når du skal fri-campe er det sjeldent du har tilgang på strøm. Har du med deg en batteribank, kan du lade både mobil og kjøleboksen.

Du trenger også strøm til telefonen din

Fire nettbrett, fem telefoner, en pc eller to. Den moderne bilturen krever strøm. Solcellelading har blitt mer effektivt med årene, og det finnes flere alternativer på markedet som tillater deg å lade opp en telefon eller tre bare ved hjelp av solen.

Vi har testet utstyr til strøm og lys på tur:

Sett deg tilbake og nyt ferien

Vel ute av bilen er det på tide å sette seg tilbake og nyte ettermiddagen. Men hvor og hvordan skal du sitte? Vi har prøvesittet og prøveligget, hengekøyer og stoler, så du vet hva som er lurt å ha med seg på tur.

Vi har testet stoler, bord og hengekøyer til turen:

16. juni 2021
Anette Berve, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?