Campervan: Raido Camper

Den norskproduserte campervanen Raido Camper har høy kvalitet og smarte løsninger.


Radio Camper under vår test av campervan i 2021.
Foto: Eirik Aspaas / © NAF

Overnattingsform: Campervan
Produsent: Raido
Modell: Frost bygget på Peugeot Partner
Kjøpes hos: Ferda / Raido Camper
Pris: Fra 459.000 kr
Antall personer: 2

Norskprodusert campervan

Bobil, campingvan, campervan - kjært barn har mange navn. Campervanen kommer i mange former. Du kan bygge den selv, kjøpe ferdig innredning som settes inn i hvilken som helst van - eller du kan kjøpe en helt ferdigbygget campervan som denne fra Raido Camper.

Raido Camper bygges i Norge, rettere sagt Narvik. Det betyr at de er laget for norsk klima og at varmepumpe og myggnetting allerede er på plass.

Vi tok med Raido Camper ut på en todagers tur i juni. Vi fikk bryne oss på regn, strålende sol og masse masse knott.

Smarte løsninger

Vi testet Raido Camper Frost som er bygget på en Peugeot Partner - en liten flerbruksbil. Denne størrelsen gjør at du står fritt til å kjøre og parkere egentlig hvor enn du ønsker.

Varerommet er allerede bygget om til et flerbruksrom med sittegruppe som konverteres til seng.

Selve interiøret er laget i arktisk bjørk, som er slitesterkt men vel så viktig gir en lys og lekker finish. Vegger og tak er kledd i trepanelet med innebygget smarte løsninger.

Det er to fastmonterte leselys som skrus av på på med en touch-bevegelse, flere små lommer til oppbevaring av småting og USB-lading både foran. Panelet for styring av klimaanlegget er montert i hodeenden av senga, så du raskt får tilgang til det i løpet av senga.

Klimaanlegget kan du tidsstyre, sette på varme eller AC, og stille inn ønsket temperatur. Klimaanlegget er effektivt, og det tok ikke lang tid før bilen var lunken og behagelig før sengetid.

Hver side av senga har tilgang til vinduer du kan åpne. Vi likte veldig godt at bilen er utstyrt med tett myggnetting som er tilpasset vinduet. Det betyr at du kan sove med vinduet og viften åpen uten å slippe inn mygg og knott.

Bildet viser løsningene for lys og vinduer i Radio Camper.
. Foto: Eirik Aspaas / © NAF
«

Vi likte veldig godt at bilen er utstyrt med tett myggnetting som er tilpasset vinduet.

Vi våknet til en tett sky av knott som ville inn i bilen, men ikke en eneste liten innpåsliten knott hadde funnet veien inn i løpet av natta.

Smart kjøkken, men hvor er oppbevaringen?

Ved å åpne bakdørene får du tilgang til flere funksjoner. Kjøkkenet er bygget inn under senga. Du får raskt tilgang til vask, vanntank, kjøleboks (på 12v) og benkeplass ved å trekke ut skuffene.

Du velger selv hvor langt ut du vil trekke skuffene, og kan støtte opp "arbeidsbenken" med et støtteben så de står mer stødig.

Hvis du har begge skuffene åpne samtidig er det liten plass til å stå og jobbe med maten. Gangen mellom de to skuffene blir i trangeste laget med mindre du er veldig slank.

Vi savner noe noe mer oppbevaring eller skuffer på kjøkkenet for å kunne oppbevare alt matrelatert på ett sted.

Kjøkkenet leveres med en enkel gassbluss som ligger i den ene skuffen på kjøkkenet. Vi testet ikke denne løsningen, men hadde med en COBB-grill vi grillet med

.Det er ikke så mye oppbevaringsplass i bilen, verken bak eller inni bilen. Du har selvfølgelig litt plass under senga, men ikke like mye som vi har hatt i andre modeller vi har testet. Så dette er absolutt bilen du må pakke smart i.

Radio Camper under vår test av campervan i 2021.
Foto: Eirik Aspaas / © NAF

I minste laget

Så - hva er det vi savnet med denne norskutviklede campervanen?

Først og fremst er det størrelsen som fort blir litt snau. Det lave taket på en modell som Peugeot Partner gjør at du ikke egentlig kan sitte oppreist i senga. Har du litt lang rygg tror vi du sliter med å benytte sittegruppen.

Vi liker at de har forsøkt å lage en sittegruppeløsning, men den fungerer ikke i praksis. I stedet stjeler den plass som kunne blitt utnyttet til oppbevaring.

Senga i seg selv er veldig komfortabel og fin størrelse. Men ettersom den er hevet endel for å gjøre plass til kjøleboks og vanntank under, sover du veldig nærme taket og kan kun sove og ikke ligge og lese på senga.

Nå er kanskje ikke det tanken deres bak denne bilen, men det er godt å føle at du kan strekke litt ut ryggen og også komme deg inn og ut uten å åle deg ut enten bakluka eller døra.

For det er det du i praksis må gjøre når du har så lite plass å boltre seg på. Du må kle av deg ute, legge klærne og skoene under senga, i forsetet etter i en pose eller oppbevaringsboks under bilen, og krype inn.

Fordeler

  • Høy kvalitet på interiør
  • God sovekomfort
  • Liten, og kompakt

Ulemper

  • Prisen
  • Sittegruppen er trang
  • Savner mer oppbevaringsløsninger

Tips for Raido Camper

Vi testet Raido Camper sammen med bakluketeltet HUB fra Dometic. Da utvider du campervanen med et oppholdsrom og et sted å sette sko og klær på kvelden når du legger deg.

Dette produktet ble testet sommeren 2021.

Se alle overnattingsformene vi har testet:

Publisert: 17. april 2023

Sist oppdatert: 5. februar 2024


Les også


Fant du det du lette etter?