NAF.no benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. De blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les mer her om hvordan NAF behandler informasjonskapsler (Cookies).

Fra rimelig til helt rått

Har du lyst til å prøve deg i en trendy campervan? Kanskje liker du å telte, men synes det er tungvint å sette opp teltet?  Eller er det på tide å innfri bobil-drømmen?  Vi har testet overnattingene som gjør bilferien til et eventyr.  


Kort fortalt:

  • Vi har testet 13 overnattingsformer til bilturen.
  • Du trenger ikke hengerlappen for noen av alternativene.
  • Vi gir tips til matlaging, lys og varme til overnattingen.

Nederst i saken finner du alle overnattingsformene vi har testet.

Overnatt i naturen når du skal på bilferie

Uavhengig av om du skal på tur i nærområdet eller reise Norge på langs, er det forlokkende å overnatte i naturen.

Allemannsretten gir deg rett til å ferdes og overnatte langs vei i utmark, så lenge du viser hensyn og overholder regelen om overnatting i to døgn. Den retten kan by på unike overnattingssteder. Hvis man bare har noe å overnatte i, vel å merke.

Du trenger heldigvis ikke å tenke på hver eneste bagasjekilo når du drar på bilferie. Samtidig er plasseffektive og smarte produkter som gir høy komfort fortsatt å foretrekke. Det er viktig å huske at selv bilen ikke har ubegrenset med plass til bagasje.

TESTET: Vi har testet flere ulike overnattingsalternativer i våre campingtester, og nytt god mat i skogen.

Passer for deg med vanlig førerkort

Vi har funnet produktene som gjøre det lettere å legge på hjul og overnatte langs veien enten du velger å ta inn på campingplass eller å finne roen ved å fricampe.

Om du foretrekker glamping med webasto-varmer, madrass og dyne eller liker å være tettere på naturen, har vi i 2021 funnet fordelene og ulempene ved sju populære produkter i alle prisklasser. I fjor testet vi seks andre produkter.

Overnattingsalternativene krever ikke annet enn førerkort klasse B og passer i bagasjerommet, på hengerfestet eller på taket.

Alle alternativene er testet under en overnatting ute i det fri. Det betyr at dette er vårt førsteinntrykk av produktene når det gjelder fordelene og ulempene vi opplevde. 

Denne testen oppdateres med nye produkter hvert år.

Slik kan du overnatte på camping:

18. mai 2021
Anette Berve, Forbrukerrådgiver

Fant du det du lette etter?